Wednesday, February 6, 2013

William Mamak @ Italian Mamak

William Mamak @ Italian Mamak sudah beberapa kali dijejaki. Kalau makan kat situ, leeza boleh cakap, memang teramat amat nikmat rasanya. Khamis lepas, leeza and the geng pun pergilah William Mamak @ Italian Mamak, Petaling Jaya... Dah lama tak terjah, so kali ni lepaskan "rindu" dan nak release tension yang bertimbun dalam kepala otak ni. Fuhhh... memang seronok sangat dapat makan.... 

Jomm roll hidangan kami : 

spaghetti carbonara meatball
Untuk menu ni ada pilihan sama ada nak yang macam di atas ni atau nak yang seafood... 
Harga yang atas ni RM20 sahaja.. Makan 3 orang pun tak larat nak habiskan.
MEATBALL dia rasa perghh... superb!!

William Mamak @ Italian Mamak
Seterusnya, kami makan dessert ni...
Leeza pernah makan pencuci mulut yang buat leeza ketagih ni. 
RM12 - Namanya ... pergh tak ingat.. haaaa
(masa order pun, leeza cakap dessert yang 4 segi tu)

DIALOG KAK A -
Sambil suap dessert ni sambil cakap "emmm sedap...." then dia berhenti makan..
Sambung balik "sedap... sedap .... sedap...." dan seterusnya sampailah makanan ni habis... perkataan sedap tak lekang kat mulut .... Hoooooooo
Herb Soda William Mamak @ Italian Mamak
Minuman kami... seperti biasa leeza order Herb Soda
Kak A order Ribena Laici 
Kak B order jus tembikai susu

Ok, sekali lagi leeza sertakan detail  tempat ni....
Hidden in the depths of Petaling Jaya near the Old Lim Kok Wing (LKW) is a little exotic unique mamak. It’s located in Taman Mayang, nearby is Taman Mayang Jaya Industrial Park.
Jalan SS26/9 (same row as 7-11)
Taman Mayang Jaya
47301 Petaling Jaya

(kredit di sini


Haaaaa untuk pengetahuan korang semua... Keesokannya (Jumaat), leeza pergi lagi William Mamak @ Italian Mamak ni. Sebab kawan leeza nak try makanan lain pula... Giler tak kami? haaaaaa.... Tunggu entri William Mamak @ Italian Mamak yang seterusnya k... he he he he

Cuti tahun baru cina pun nak serbu lagi... Dush dush lah perut ni... Haaaaaaa 

ENTRI LAIN BERKAITAN WILLIAM MAMAK @ ITALIAN MAMAK : 
FIRST TRY at William Mamak @ Italian Mamak (Kolej Lincoln)
SECOND TRY at William Mamak @ Italian Mamak ( Mix Grill -Buka Puasa)
THIRD TRY at William Mamak @ Italian Mamak (Lamb Chop - 4 Slice)
**Klik saja untuk view entri tu**

TITIK SANTAI :: :: ::  
Makan itu satu nikmat .... :-)

27 comments:

  1. perghh spageti dia tu rsa terus nk mkn..hahaha

    ReplyDelete
  2. memang sedap.. hurm..terliur tengok.. rasa nak makan jer netbok nih.. err

    ReplyDelete
  3. Makanannya nampak menyelerakan dan harga pun berpatutan. Tapi sayang, lokasi jauh pulak. Kalau dekat, memang kena terjah secepat mungkin! :)

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum leeza...memang mengancam la...:)

    ReplyDelete
  5. william mamak yg x tahan tu... nmpak sedappp :-)

    ReplyDelete
  6. mmg terliur pon

    tapi harga standard tempat la kan

    wah jumaat ni nk jaln2 cr makan jugak la nyummi

    ReplyDelete
  7. Gulp...!
    Terliurnyaaaa..!
    Desert tu..mmg mengancamlah tgk..!

    ReplyDelete
  8. William Mamak??
    Kalau area situ, william je penahlah dengar...
    kalau william Mamak macam tak penah dengar je...

    ReplyDelete
  9. Owh... I think Ni William sama....
    Takde pulak perkataan mamak before this...
    Sebab dulu AJ selalu makan kat situ....
    Masa tu kedai dia kayu, buruk lagi...
    Heheheheh....
    Portion dia memang besar... =D

    ReplyDelete
  10. Jom Join :)

    http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-doodle-donut-by-nisha.html

    ReplyDelete
  11. wahhh tgk pun dah best, kalau dpt rasa tu mesti lagi best! bila ler jaa nak ke kolumpo nih...

    ReplyDelete
  12. wah...kalau macam nie william kena bagi gold card membership kat leeza nih..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. byknyer sauce cabonara tu...sampai tak nampak spaghetti.....

    ReplyDelete
  14. pergh superb..air laici my favourite..=)

    ReplyDelete
  15. tak pernah pegi. sedihnyaaa. haha !
    selalu pergi murni ss2 saje. nak try pergi william tp tak terpergi-pergi. one day harus menjengah jugak. huhuhu

    ReplyDelete
  16. mak aii.. sodapnye meetball tu... lapar~~ :P

    ReplyDelete
  17. adoii silap time masuk sini. tgh lapar ni. bukan terapi baik ntok perut. hehe

    ReplyDelete
  18. william mamak. hahaha.. nama kedai tu william. william tu nma mamak ke? saja kaco kamu..

    suka dessert tu..

    ReplyDelete
  19. sedapnyaaaaaa desert tu... nyummm nyummm

    ReplyDelete
  20. wow..MV yg baca pun tersebut sedap..apa macam tue

    ReplyDelete
  21. sedapnye..saya pernah mkn kt kedai mamak je..hahah

    ReplyDelete
  22. wahh! sampai 4 5 kali kak Leeza makan sana ek? confirm sedap gila makanan diorang.
    eh, nasib baik orang tu faham kak Leeza order dessert empat segi. hehe :D

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.