Sunday, April 28, 2013

Zain Tersingkir, Luahan Perasaan Berlaku

Zain Tersingkir, Luahan Perasaan Berlaku
Siapa yang menonton MASTERCHEF SELEBRITI MALAYSIA MUSIM KEDUA tadi, pasti tahu apa ceritanya... Penuh fokus leeza mendengar kata-kata Zain dan Juri. Apa yang jadi pada Zain tu harus kita jadikan ikhtibarlah. Pendek kata, kita ni adakala kena jaga bahasa bila bertutur terutamanya bila nak meluahkan perasaan yang terpendam. Kalau diikutkan marah di hati, agak-agak boleh gempa bumi lah dapur MASTERCHEF tu...

Nobody is perfect.. sama-samalah kita jadikan ikhtibar apa yang jadi. Sesungguhnya, kita haruslah menghormati seorang Guru. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak bahasa... Badan binasa.... Moga episod akan datang tidak ada isu yang "hot n spicy" begini... 

Isu ini kecil sahaja sebenarnya, di luar pengambaran pun boleh diselesaikan... :-) 
Moga Zain sabar dan have fun dengan life di luar sana....

TITIK SANTAI :: :: ::  
--- ---- ---- MUTE --- --- ----

23 comments:

  1. Ada dengar gak pasal kecoh2 ni....apa kes yek..
    Esok kena surf internet ni..

    ReplyDelete
  2. done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. mesti hangat cerita zain besok..... dah dengar2 hari tu......

    ReplyDelete
  4. akhirnya terjawab juga apa yg diceritakan dalam paper sejak du menjak ni pasal pasal isu ni.

    ReplyDelete
  5. Dengar jugak tapi x tau apa yg berlaku

    ReplyDelete
  6. Rasanya Zain tak patut berkelakuan cmtue, dia sepatutnya hormat chef-chef. Tapi tue lah, akibat terlalu ikutkan perasaan, begitulah jadinya. Harap lepas nie takkan berlaku lagi. :)

    ReplyDelete
  7. Mungkin drama je kot bagi menghangatkan masterchef?

    ReplyDelete
  8. tak suka tgk sikap Zain macam nie....
    http://ceritamayapersada.blogspot.com/2013/04/masterchef-selebriti-malaysia-2013.html

    ReplyDelete
  9. tak tengok.. tak tau ape yg jadi.. bce ape yg org post je.. huhu

    ReplyDelete
  10. ada dgr jugak isu ni.. tapi tak tgk lak pe yg hangatnya tu.. ehhe.. tak pelah, kat mana2 pun, berbudi bahasa tu perlu.. jgn main redah ajer..

    ReplyDelete
  11. ade baca tadi kat roti kaya..walaupun tak tengok masterchef nie tapi rasanya mesti ramai peminat yang bersetuju..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. memang hot letop...
    moga kita jadikan iktibar
    aah..klo dlm keadaan marah..sesuatu yg terpendam tu bakal keluar

    tak kira muda atau tua..haruslah kita jaga bahasa kita...yg tua tunjukkan teladan, yg muda ikut teladan..

    ReplyDelete
  13. tak tengok MC selebriti, macam tak real je..hihi

    ReplyDelete
  14. mungkin dia dah ikut skrip... ;)

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum leeza...mmg over pula zain tu kan..;)

    ReplyDelete
  16. gila ohhh! berani Zain komen pasal cef. agak kurang ajar kot. nampak dah yg Zain tu baran

    ReplyDelete
  17. x tngok lh.. xde masa.. hehe.. tpi ade gak dgr2 cite..

    ReplyDelete
  18. haha..zain...zain.. menyampah tengok dia ni masa tengah bertekak tu... selamba dia je....

    ReplyDelete
  19. Baran gak si Zain nie..Pertandigan je kalah dan menang adat katekan...

    ReplyDelete
  20. Erm. Mmg dh hilang respect dkt si zain ni. Grrr..

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.