Tuesday, September 17, 2013

Jam Murah or Jam Mahal?

Kali ni leeza nak share dengan u all pasal koleksi jam santai leeza. Koleksi jam ni kategori hobi leeza lah... Sejak kecil parent pun suka hadiahkan jam untuk leeza. Dari situlah minat nak kumpul jam dan sampai tahap "alahan tengok jam"... mesti nak beli ...... Kalau tengok jam Zalora Malaysia , lagilah teruja nak membelinya, Serius......  

     Sebenarnya nak kumpul jam ni tak semestinya kita nak beli jam yang mahal-mahal ajer... Tak salah beli jam murah... Yang penting kita suka... rite?? Ada sesetengah orang lebih suka jam yang mahal.. Tapi bagi leeza yang minat kumpul jam ni... Leeza lebih melihat reka bentuk dan keunikan jam itu... Ada ketika beli jam mahal tu okey juga... Misalnya jam CASIO LDF-20-1AVDR BLACK, harga OK dan Design SIMPLE.

          Jam yang Pelik dan Unik yang leeza ada buat masa ni : 
Koleksi Jam Tangan
Yang dalam kotak hijau -Unik dari segi susunan nombor....

Kalau jam macam di bawah ni pun leeza suka... Bentuk tu unik sikit... Teruja nak memilikinya... Selain tu, u
Sekarang ni ramai orang beli barang secara online... Honestly banyak jam leeza beli secara online... 

Soalan: 
Siapa ada sikap suka kumpul jam??? Komen sikit.... Mari share laman yang anda kunjung untuk mencari jam yang unik dan diminati.....
Siapa minat kumpul beg???? 

TITIK SANTAI :: :: ::  
Menarikan jemari dalam entri yang khas tentang jam.......
Have a nice days.... :-)

18 comments:

  1. wah banyaknya koleksi jam.. hikhik saya jarang pakai jam.. pernah sekali beli jam harga RM10 je tp tahan lama sampai setahun jugak pakai,tahan masuk air lagi.. tp last2 rosak tali dia,then malas dah nak pakai kikiki..

    saya jemput awk join GA ni http://nooramyma.blogspot.com/2013/09/special-giveaway-2013-by-misz-nadea.html

    ReplyDelete
  2. dulu suke tapi skunk lupakan je la.sbb jam 2 dah xnk tgk muka iman hehehe

    ReplyDelete
  3. tambahlah satu jam lagi yang lawan arah pusingan jam. apa tu? Hijrah timepiece tak silap. jarum jam dia ikut pusingan tawaf (anti clockwise)

    ReplyDelete
  4. haa ada koleksi jam warna hijau..kumpul dari sekolah rendah tak da jenama pa pun. yang penting cantik dan warna hijau. hehe

    sekarang susah nak jumpa jam yang standart dewasa warna hijau. huhu kalau ada pun design xmenarik

    ReplyDelete
  5. Jarang de org hobi kumpul jam guna bateri. biasanya org kumpul jam jenis automatic. Hobi yg unik.. Terbaik!!!

    ReplyDelete
  6. aku jarang pakai jam. jam yg skang pun hadiah perkahwinan.

    ReplyDelete
  7. hehe....elok gak hobi camni kan...

    ReplyDelete
  8. Kalau pasal jam tangan, Elih suka kumpul tapi bila balik kampung semua yg dikumpul akan di berikan sebgaai hadiah kpd family hehe..

    ReplyDelete
  9. wah.. lyla pun sama.. suka kumpul jam.. tapi kebanyakannya warna pink.. xtau nape.. haha

    kotak hijau yang mana tu kak leeza?

    ReplyDelete
  10. @amyma omar: jam rm10 pakai setahun, ..wow, itu pelaburan tu..

    ReplyDelete
  11. Xsuka pakai jam cos dy punya tik Tok Tu buat sy jd sesak nafas...huhu
    Xreti nk explain cane...

    ReplyDelete
  12. byknya koleksi jam cikgu. jaa ni pun bab jam tak kisah sgt, asalkan cantik ok dah. tp kalo dapat yg ada brands dan mahai opkos yg tu lebih suka... hihihi...

    ReplyDelete
  13. banyak koleksi kak Leeza ye :D

    ReplyDelete
  14. saya suka kumpul jam...satu kepuasan memiliki jam idaman...tapi belum lagi sampai rado, tag semua...stakat jam biasa saja..

    ReplyDelete
  15. reka bentuk jam macam-macam sekarang...memang geram je kalau lihat...

    Jam kalau boleh biar Swiss atau japan made...qualiti baik

    ReplyDelete
  16. Kalau benda ni kita guna tiap-tiap hari, rasa boleh la justify harga yang mahal. Macam saya ni pun tengah kumpul duit nak beli jam BRAUN BN0013BKBKG

    Sekarang takde rezeki lagi.

    ReplyDelete
  17. Tak pernah kumpul jam. Suka pakai 1 jam je. Mungkin bukan hobi kot. Sebab jenuh nnti nak tukar semua bteri jam yang kumpul tu, hahaha! Tapi buku, komik saya suka. Haha!

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.