Thursday, November 28, 2013

Kenali Kerektor dan Skil Peserta MasterChef Malaysia All Stars

Peserta MasterChef Malaysia All Stars & Kerektor Mereka - Rasanya kita sedia maklumkan bahawa MasterChef Malaysia All Stars sudah seminggu berlalu. Kenchana Dewi dan Enot telah disingkirkan pada minggu pertama ini (episod 4)... Apa pandangan kalian??
Kenchana dan Enot
Entri kali ni leeza nak berkongsi pasal kod kerektor dan skil setiap peserta MasterChef Malaysia All Stars ini. Leeza dapat maklumat ni dari majalah Astro bulan Disember 2013....

Kenali Kerektor dan Skil Peserta MasterChef Malaysia All Stars

AZLINA (MCM 1)
Kerektor : Don't mess with me
Skil : Masakan Cina

BRIAN (MCM 1)
Kerektor : Chef In Hat
Skil : Masakan Perancis
 
KENCHANA DEWI (MCSM 2)   *Tersingkir
Kerektor : Pengguna Tegar Serbuk Kari
Skil : Masakan India ; Tempatan

IMELDA (MCM 1)
Kerektor : Bunga di Kepala + Kipas tangan + Lego
Skil : Masakan Tempatan , Sarawak

KARL SHAFEK (MCSM 1)
Kerektor :Cepat Belajar + Manis Mulut
Skil : Masakan Tempatan

CHE LAH (MCM 2)
Kerektor : Maintain Cantik + Pakar Kosmetik
Skil : Masakan Melayu
 
ZAMIR (MCM 1)
Kerektor : Muka Jambu + Suka buat muka "kesian"
Skil : Masakan Tempatan

ALONG (MCM 2)
Kerektor : Lelaki Sasa + Tomoi
Skil : Masakan Melayu , Hiasan Pinggan

ENOT (MCSM 2)   * Tersingkir
Kerektor : Emosional
Skil : Masakan Tempatan

ARY MALIK (MCM 1)
Kerektor : Come Back Kid
Skil : Masakan Barat

SHARIFAH SHAHORA (MCSM 2)
Kerektor : Penghibur di Dapur Masterchef + loyar buruk
Skil : Masakan Tempatan

SYANIE (MCSM 2)
Kerektor : Huggable Teddy Bear
Skil : Masakan Barat

AZNI  (MCM 2)
Kerektor : Kiraan + Angka
Skil : Memasak dalam situasi kritikal

RAJA AZMI (MCSM 1)
Kerektor : Ratu manipulasi
Skil : Masakan Tempatan
 
MICHAEL ANG (MCSM 2)
Kerektor : Kaki gosip + Kaki cucuk
Skil : Masakan Barat

SOO WINCCI (MCSM 1)
Kerektor : Ratu Cantik , Penyayang
Skil : Ukiran Makanan

SHAHRIAH (MCM 1)
Kerektor : Novelis mangkuk
Skil : Masakan Tempatan

AZWAN ALI (MCSM 1)
Kerektor : Mulut Lancang
Skil : Masakan  Tempatan

CELINA KHOR *Naib juara(MCSM 2)
Kerektor : Wanita sistematik + teknikel
Skil : Masakan  Fusion

AH HONG * Naib juara (MCM 2)
Kerektor : Kuat Berpeluh + Kreatif
Skil : Masakan  Barat

kredit - majalah astro disember 2013, halaman 34 & 35
 
TITIK SANTAI :: :: ::  
Milik siapalah agaknya kan MasterChef Malaysia All Stars kali ni?

11 comments:

  1. soo win ci pilihan shark..
    hehe..
    rasanya mmg dia dh juara nie.

    ReplyDelete
  2. As salam. Setakat ni belum tau lagi la. Tak dapat nak teka lagi sebab rasanya semua ada peluang. And of course yang dah 'lihai' & profesional tu ada lebih peluang. Kita tunggu sama2 ye! Tak sabar ni, B-)

    ReplyDelete
  3. Tak pernah tengok citer2 camni.. nanti nak try ..leh belajar masak sekali
    Kami menjemput semua blogger Ping di PingBlog.Net,Skrip agregator terkini dengan ping sangat mudah kerana auto description dan juga auto image.Artikel anda akan dipost pada twitter dan 294 fanpage serta group facebook.Kualiti Backlink,dan highkan rank blog anda !!

    ReplyDelete
  4. macam2 karakter ada. bila jumpa, riuh macam jumpa saudara lama.
    ntah siapa lah yg menang. masing2 ada kelebihan

    ReplyDelete
  5. nape sy x tahu ada master chef all star... hua hua hua... tq for sharing dear

    ReplyDelete
  6. hhehehe...tak pernah tgok lagi rancangan ni dr awal hingga abis..asyik tgok sekerat2 je kak..

    ReplyDelete
  7. suka ah hong... walaupun kuat berpeluh ... ;)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum...
    Singgah BW Sini Sambil FOLLOW ..
    http://akifimtiyaz3.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. ni memang karakter diorang yang betul ke kak ? :D HEHE

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.