Wednesday, November 20, 2013

Tonton, Review Benci Vs Cinta

Tonton Benci Vs Cinta
Setiap Isnin jam 9.30 malam, akan leeza pastikan TV kokak leeza itu membuka siaran Astro Ria... Haaaaaa Sebabnya hanya satu... Nak tengok Nora Danish dalam Benci Vs Cinta arahan Michael Ang dan Adlin Hanim .. 

Actually leeza suka lakonan Nora Danish dalam drama Benci Vs Cinta...Comel dan memang comel... ki ki ki ... Tak lupa lakonan Marsha yang buat leeza tergelak!! 

MARSHA : 
  • Bila Marsha speaking london dia dalam Benci Vs Cinta, boleh bikin rumah gegar dengan gelak tawa. 
  • Setiap kali Marsha bersuara, pasti disahut dengan tawa yang besar daripada leeza.
  • Watak yang comel, manja dan sikap lurus Marsha sangat menghiburkan hati.
  • Lakonan yang baik.
NORA DANISH : 
  • Anak kepada Didie Alias dalam Benci Vs Cinta dilakonkan dengan baik.
  • Ada ketikanya Nora Danish lebih berperwatakan seorang ibu jika dibandingkan dengan Didie Alias.
  • Seorang anak yang amat mengambil berat akan ibunya.
  • Perwatakan comel apabila bersama Randy Pangalila.
RANDY PANGALILA :
  • Semestinya gentleman dan sempoi.
  • Lakonan dalam dua perwatakan yang berbeza dilakonkan dengan baik sekali.
  • Suka part Randy Pangalila (penjual ayam) terpaksa berpura-pura menyukai Nora Danish.
  • Part Randy Pangalila (penjual ayam) terpaksa menyanyi juga amat lucu.
DIDIE ALIAS :
  • Part paling best apabila Didie mula jatuh hati dan menjalinkan cinta dengan Encik Rahmad (pensyarah Nora Danish).
  • Apabila Didie Alias merajuk kerana cintanya dihalang oleh Nora Danish merupkan part yang sangat comel
  • Leeza juga suka part Didie Alias menjawab setiap bebelan dan soalan Nora Danish dengan jawapan-jawapan yang mencuit hati.
Secara keseluruhannya, Benci Vs Cinta memang sebuah drama yang leeza tunggu setiap hari Isnin....  

Benci Vs Cinta  - kredit FB
Benci Vs Cinta - kredit Facebook
KOLEKSI GAMBAR BENCI VS CINTA : 
FOTO BENCI VS CINTA 

DOWNLOAD SINI : 
BENCI Vs CINTA

SeLaMat MeNonTon SeMua ~ ~~
TITIK SANTAI :: :: ::  
Lagi 3 episod nak tamat dah cerita nie.......

13 comments:

  1. x tau menahu pun psl citer ni sbb kat umah xde astro.

    ReplyDelete
  2. mama saya yang suka sangat tengok siri ni...

    ReplyDelete
  3. IbuNoey pun suka sangat tengok citer nih.mula-mula tak layan.tapi bila tengok gelagat dorg,best jer..;)

    ReplyDelete
  4. cita ni xpernah nk ikut cuma tgk ulangan saja..hehe...randy pernah jmpa..eh :p

    ReplyDelete
  5. owh sayangnya..
    x pnah tgok rumah astro dah ptong..
    smenjak bil asik naik.. nanti dowlode je la :)
    cerita ni mcm best.

    ReplyDelete
  6. hehe... layan je la cuti2 ni kan... ;)

    ReplyDelete
  7. Bunda tak pernah tengok pun cerita ni...macam tak best jer..

    ReplyDelete
  8. nak tengoklah citer ni..macam best je bile leeza citer :)

    ReplyDelete
  9. Bila siaran ulangan benvi vs cinta? Tak sempat nak tengok final episod and miss ulangan hari rabu dan jumaat.

    Pls let me know...thanks

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.