Monday, January 16, 2017

Tempat dan Aktiviti Menarik di Melaka

Cuti September lepas, leeza telah menghabiskan cuti leeza di Melaka. Satu demi satu entri telah leeza post dalam blog santaileeza ni. Entri kali ni boleh leeza kategorikan sebagai penutup kepada penulisan percutian leeza di Melaka. Leeza akan coretkan secara ringkas pada entri kali ni. Moga dapat memudahkan mereka yang hendak mencari tempat yang menarik untuk dikunjungi di Melaka kelak.

1. Menaiki Beca di bandaraya Melaka.
Harga : RM25 atau RM40 * bergantung pada pakej yang kita pilih
Masa : 30-45 minit. 
Kawasan yang dibawa : 

2. Straits Chinese Jewellery Museum Melaka 
Harga : RM15 dewasa   &  RM10 kanak-kanak
*Ada cara untuk dapatkan harga murah. Sila baca entri SINI
Tempat Menarik di Melaka
3. Taman Mini Malaysia Melaka. *berhampiran Hotel Seri Malaysia Melaka
Harga : RM16.90 dewasa. Kanak-kanak tak pasti sebab masa tu leeza pergi tanpa kanak-kanak
Masa :
Isnin - Khamis : 9:00 pagi - 5:30 petang
Jumaat, Sabtu, Ahad, Cuti Umum : 9:00 pagi - 6:00 petang
Kunjungi Selanjutnya SINI
Tempat menarik di Melaka
4. Menara Taming Sari Melaka
Harga Tiket:
Dewasa: RM 20.00
Kanak-kanak : RM 10.00
Baca Selanjutnya di SINI

Tempat Menarik di Melaka
 5. Melaka River Cruise
Harga : RM20 (dewasa)
Baca Selanjutnya di SINI 

Semoga ringkasan ini membantu kalian membuat pencarian dengan lebih mudah. 
Selamat bercuti dan semoga berbahagia selalu. 
Krik ~ Krok ~
Hidup dengan barisan idea dan perisai minda!

2 comments:

  1. terimakasih info yg bagus ni!
    selangor pun dah macam melaka juga takde plastik provided bila membeli

    ReplyDelete
  2. Melaka memang seronok nak melancong... Macam2 ada pada sebuah negeri yang kecil...

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Tinggalkan Komen Anda.
Pada mereka yang mahu meninggalkan komen tanpa ada gmail, SILA KLIK PADA Anonymous.